Gemeente Het Hogeland

Wie zijn we?
Gemeente Het Hogeland is een Noord-Groninger gemeente. Er wonen ca. 48.000 inwoners en de oppervlakte van de gemeente is ruim 900 km2. De burgemeester is Henk Jan Bolding en er werken 1000 medewerkers. Enkele bekende dorpen in de gemeente zijn Uithuizen, Winsum, Bedum en Leens.

Wat is onze ambitie?

Ruimte is de ambitie van Het Hogeland. Het is een begrip dat je letterlijk kunt nemen, maar dat ook vol symbolische betekenis zit. We hebben het over fysieke ruimte – ons prachtige landschap en de bijzondere dorpen, buurtschappen en kernen daarin –, maar ook over ruimte voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Ruimte, ook voor bestuurders en medewerkers: om voor inhoudelijke vraagstukken pragmatische oplossingen te bedenken en die, desgewenst, als ‘maatwerk’ uit te voeren. Lees ook: https://hethogeland.nl/ruimte

Waarom werken bij gemeente Het Hogeland?

Op het gebied van Built Environment is er heel veel te doen. Met ‘Kop op ’t Hogeland’ richt de gemeente zich op leefbaarheid en kansen voor de toekomst. Samen met de inwoners steken we de koppen bij elkaar om te werken aan een leefbare regio. Dat doen we via de ambities van Nationaal Programma Groningen.

Onderwerpen zijn o.a.:

Landbouw, visserij en de industrie zijn belangrijke sectoren in Het Hogeland. Door samenwerking te versterken en in te zetten op het delen van kennis wordt leergierigheid, interesse en het zien van kansen in plaats van problemen gestimuleerd. Ook zet de gemeente zich in op sterke centrumplannen in verschillende dorpen en het versterken van de vrijetijdseconomie.

In de dorpen en op het platteland is er ruimte voor goed, landelijk en karaktervol wonen. De gemeente richt zich op het versterken van het imago van Het Hogeland als aantrekkelijke woongemeente. Ieder dorp moet een ontmoetingsplek krijgen voor inwoners en er wordt gewerkt aan een goede leefomgeving.

En natuurlijk de uitbreiding van de Eemshaven met bedrijventerrein Oostpolder. Bekijk de animatie: https://youtu.be/FAJs9AjmwY8

Wil je alle projecten zien op het gebied van Built Environment kijk dan op:

https://hethogeland.nl/plannen-en-projecten/kop-op-het-hogeland
https://hethogeland.nl/plannen-en-projecten

Waar kan ik terecht voor een baan of stage?
Wij willen jou graag als collega of stagiair. We hebben voor jou een zinvolle baan of stage en we vragen geen werkervaring. Kom je werken, dan hebben we het onboardingsprogramma om je snel wegwijs te maken. Het salaris is prima en je kunt altijd aanvullende opleidingen doen. Meer weten?

Bel met:
Jerry Koomans van den Dries (teamcoach Infra)
088 3458678

j.koomansvandendries@hethogeland.nl

of

Maarten Proost (HR-expert)
06-53364975

m.proost@hethogeland.nl

HetHogeland_Logo_fc_turquoise_pos_01_1.jpg

​​​​​​​Contact

Jerry Koomans van den Dries (teamcoach Infra)
088 3458678

j.koomansvandendries@hethogeland.nl

Maarten Proost (HR-expert)
06-53364975

m.proost@hethogeland.nl